Запалиха автосалона на бившия кмет на Хасково

09:20, 02 авг 16 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пожар пламна тази сутрин в ретро автосалона на бившия кмет на Хасково Георги Иванов. Сигналът за пожара е подаден от охраната на обекта, който се намира на пътя Хасково – Димитровград на тел. 112.

От областната противопожарна служба съобщиха, че са изгорели напълно 3 ретроавтомобила, а други 2 са обгорели частично. Има нанесени поражения по интериора на сградата. Спасени са 13 коли, част от експозицията.

Инцидентът е станал към 4.30 часа.

"Убеден съм, че е умишлен пожара. Подозирам хората, които са поръчали това, но няма да коментирам. Знам кои са поръчителите", заяви за Topnovini.bg Георги Иванов. "Когато имаш идеи, когато можеш и знаеш, получаваш награда. Аз утре имам рожден ден и това го направиха за награда за рождения ми ден", допълни още той.

В автосалона е хвърлен коктейл Молотов стана ясно неофициално. Щетите са големи, но все още не се знаят колко са. От полицията по този въпрос няма официална информация.



"Не очаквам да се разкрие палежа. Но защо на мястото са екипи на Икономическа полиция, след като е редно да са само на Криминална полиция, попита риторично бившия кмет. От разговора ни с Георги Иванов стана ясно, че не е получавал заплахи или предупреждения. На място днес бе и синът на Георги Иванов - Станислав, който е депутат от Реформаторския блок.

От полицията изнесоха подробности. Според МВР до момента е установено, че обекта се охранява от СОТ, жива охрана и видео наблюдение. Пазачът на Автосалона е забелязъл дим от единия автомобил, паркиран вляво от входната врата. Впоследствие пламъците обхващат и другите съседни коли. Разследващите са забелязали, че по профила на входната врата има интервенция. На обгазения пазач е оказана долекарска помощ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама