Монтираха пиано в центъра на Търговище

10:51, 02 авг 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Млад мъж дари пиано, което беше поставено на открито в центъра на Търговище.  Музикалният инструмент е купен от 28-годишния Димитър Геров, а на събитието по откриването му присъстваха кметът на общината д-р Дарин Димитров и секретарят Христалина Халачева, както и много граждани.

Идеята се е зародила отдавна, но реализацията й отнела повече време. Първо Димитър събирал нужните 2 000 лв. за пианото, след това със своите приятели Калоян и Теодор трябвало да я доведе докрай. Заели се с организацията по транспортирането, настройването, изрисуването на музикалния инструмент, с поставянето му в центъра на Търговище.   

Пред журналистите младежът благодари за оказаното съдействие от Общината, от проектанти, художници и архитекти.

Целта на Димитър и неговите съмишленици е повече млади хора да имат възможността да се докоснат до красотата на изкуството,  да имат поле за изява. Така всеки, който свири на пиано ще може спокойно  да покаже своите умения.

„Какво по-хубаво място за това от центъра на града“, каза инициаторът на идеята.„Важно е да започнем с малки стъпки да помагаме на родното Търговище“, категорични са младежите.

Кметът д-р Димитров ги подкрепи с думите: „Ако всеки от нас направи нещо достойно, то нашата община със сигурност ще стане още по-добро място за живеене. С такива млади хора мога да бъда спокоен за нейното бъдеще. Впечатлен съм от начина им на мислене и действие.“

Учителят по музика Петър Божанов първи седна на пианото и посвири пред събралата се публика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама