Крим може да е в основата на Трета световна война, убеден е Тръмп

10:55, 02 авг 16 / Свят 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп допуска, че ако САЩ се опитат със сила да върнат Крим на Украйна, това може да доведе до трета световна война. Тръмп каза това на среща със свои симпатизанти в град Кълъмбъс, щата Охайо, съобщава БТА.

Милиардерът реши да реагира на предположения в медиите, които след негово интервю за телевизия Ей Би Си се усъмниха дали е в течение, че Крим е влязъл в състава на Русия.

"Зная го със сигурност. Това стана преди около две години, нали", попита Тръмп.

Той разказа, че заявил в интервюто: Русия "не се кани да влезе в Украйна", а водещият отбелязал в отговор: "Тя вече е в Украйна". "Казах: "Да, добре, това стана преди две години. Имам предвид дали искате да върнете нещата назад? Искате ли да получите трета световна война, за да върнете Крим обратно на Украйна?", добави милиардерът.

В интервюто за Ей Би Си Тръмп каза, че народът на Крим е направил избор в полза на Русия и САЩ трябва да имат това предвид. Запитан дали е готов да признае Крим за част от Руската федерация, републиканецът отвърна: "Ще разгледам тази възможност".

Тръмп заяви в Кълъмбъс, че според него за САЩ е полезно да подобрят отношенията с Русия с цел борба срещу терористичната групировка "Ислямска държава".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама