Предадоха на съд шофьор, опитал да подкупи полицаи с 50 лева

11:13, 02 авг 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 63-годишен шофьор, дал 50 лева на полицейски служители, за да не му съставят акт за нарушение.

Обвинението срещу Христо С. е затова, че на 25.03.2016 г. в град Свищов дал 50 лева на  двама полицаи в група „Охранителна полиция“, РУМВР гр. Свищов, за да не вземат отношение за констатирано нарушение, при което  обвиняемият предприел маневра - изпреварване на полицейски автомобил, както и за извършено нарушение - непредставен годишен преглед за техническа изправност на МПС.

Обвиняемият работи като шофьор. На 25.03.2016г. двамата полицаи извършвали обход в гр. Свищов, като се движели със служебен автомобил. В района на бензиностанция забелязали, че след тях се движи товарен автомобил влекач.  Водачът на влекача предприел неправилна маневра, като изпреварил патрулния автомобил, без да прецени правилно предавката, скоростта си на движение, като и големината и дължината на управлявания от него автомобил. Виждайки неправилно предприетата маневра, полицаите спрели водача за извършване на проверка, при която установили, че автомобилът не е преминал годишен технически преглед. Обвиняемият изглеждал видимо притеснен и докато му разяснявал нарушенията и последствията от тях, мушнал в джоба на единия полицай банкнота от 50 лв.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд - Велико Търново.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама