Иван Тотев: За нас е важно да има работещ Панаир в Пловдив

11:29, 02 авг 16 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Общинският съвет иска Министерският съвет да преразгледа решението си за даряване на акциите на Панаира. От дебатите стана ясно, че Община Пловдив би била съгласна, след преразглеждане, да получим 49% от акциите." Това коментира кметът на Пловдив Иван Тотев по повод днешното решение на съветниците да не приемат 20-те процента държавни акции на "Международен панаир Пловдив" АД и да не подпишат договор с държавата.

Според Тотев дебатите в залата на Общинския съвет са показали наличие на несигурност заради неяснотата какво точно ще се случи оттук нататък. Съветниците обаче бяха единодушни, че акциите не трябва да се приемат и договорът не бива да се подписва. Единствено от групата на БСП не гласуваха.

"Общината не иска да влиза в такова партньорство във вида, предложен от Министерския съвет. Това не означава, че се отказваме от акции, но в случая няма логическо обяснение как и защо е нужно Община Варна да получава част от Пловдивския панаир", каза още кметът. По думите му, ако няма промяна оттук нататък, акциите, които Пловдив не иска, би трябвало да останат в Министерството на икономиката.

"За нас е важно да има Пловдивски панаир, а не дали той ще е собственост на държавата, на този или онзи, стига да имаме едно работещо предприятие в Пловдив", категоричен е пловдивският градоначалник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама