Поредица от пожари в сухи треви и храсти в Русенско

11:35, 02 авг 16 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При възникналите пожари в сухи треви вчера не се нанесени щети, съобщават от Областната дирекция на МВР- Русе. Екип от РСПБЗН- Ветово е изпратен на сигнал за пожар без материални загуби в Сеново, до пост № 1 на ЖП гарата. При пристигането на екипа се установява, че горят сухи треви на площ от 100 кв.м. в близост до ЖП линията. Предполагаемата причина за пожара е спирачната система на преминаваща ЖП композиция.

Служителите от РСПБЗН- Бяла са изпратени да гасят пожар в Бяла, до кв."Освобождение", където са били запалени сухи треви. Огънят се е разпрострял на площ от 6000 кв.м. Причината за пожара най- вероятно е била небрежност - палене на огън.

Екип от РСПБЗН- Ветово е отишъл на ул. Н.Петков в град Ветово, след обаждане за запалени сухи треви на площ от около 150 кв.м. Причината за пожара и в този случай е била небрежност - палене на огън.

Пожарникари от Първа РСПБЗН са изпратени да гасят запалени сухи треви в Русе, на ул. Мальовица. При пристигането на екипа се установява, че горят сухи треви на площ от 200 кв.м. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Служителите от РСПБЗН- Бяла са се отзовали на обаждане за горящи сухи треви на ул. Росица в гр. Бяла. Пожарът се е разпрострял на площ от 30 кв. м.

Друг пожар в сухи треви огнеборци от РСПБЗН – Две могили са гасили в село Обретеник. Сигнал за него е постъпил в 15:19 ч. До 17:40 ч. служителите са успели да потушат пламъците, които са се разпрострели на площ от около 5 000 кв. м.

Беленските огнеборци са гасили още един пожар в сухи треви в село Полско Косово. Там за времето от 18:23 ч. до 20:05 ч. служителите са загасили горящите треви на площ от около 15000 кв.м.

В 23:02 ч. е постъпил сигнал за пожар на ул. Генерал Котузов в Русе. При пристигане на място се оказва, че произшествието е в сухи треви на площ от 12000 кв.м. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама