Пращат на съд наркодилъри от Девня

13:07, 02 авг 16 25 725 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура във Варна внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 21-годишния Т. Василев от Девня и 19-годишния Т. Славов от село Кипра, община Девня, за държане с цел разпространение на наркотици за първия подсъдим и за държане на високорискови наркотични вещества като продължавано престъпление за втория подсъдим. Въпреки младата си възраст Т. Василев вече е осъждан, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратуравъв Варна.

Василев, известен в Девня с прякора си Дългия, употребявал наркотици. Знаел, че от продажбата се печели и това може да бъде доходоносен бизнес, и решил да се свърже с дилъри на едро на наркотици, които да го снабдят с дози за продажба. Той се обърнал за съдействие към неустановено по делото лице, което познавал само като Павката от Варна.

На 7 декември 2015 г. чрез Павката 21-годишният мъж се срещнал с друг непознат мъж във Варна, който му дал запечатан плик с 10 грама марихуана и мостра с вещество, свито на топче в сребриста опаковка, като подарък, за да изпробва стоката. Уговорили се след три дни Василев да плати 100 лева за 10-те грама марихуана.

Василев се прибрал в Девня със свой приятел и баща му и в късния следобед се срещнали с другия подсъдим – Т. Славов, известен в Девня с прозвището Панса.Тримата били спрени от полицейски патрул и Василев се опитал да скрие мострата с наркотик, която паднала в навития му крачол на панталона.

При условията на неотложност в домовете на двамата подсъдими били извършени обиски. В жилището на Славов в Кипра в помощна постройка полицията иззела около 350 г марихуана на стойност 1965 лева, а от Василев над 15 грама. При обиск в полицейското управление в навития крачол на панталона на Василев полицай намерил подарената му от варненския наркодилър мостра с наркотик.

В хода на досъдебното производство двамата признали вината си. Като причина за извършване на престъпленията Окръжната прокуратура във Варна сочи стремеж към бързо и по неправомерен начин облагодетелстване, както и незачитане на установения правов ред в страната.

Делото срещу двамата наркодилъри е насрочено за разглеждане на 21 септември тази година във Варненския окръжен съд.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама