Румънски граждани, причинил катастрофа, при която е загинала съпругата му, отива на съд

14:03, 02 авг 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд 55-годишен румънски гражданин, който нарушил правилата за движение и причинил катастрофа, при която по непредпазливост причинил смъртта на съпругата си.

Обвинението срещу Пол Попеску е за това, че на 14.06.2015 г. на пътя гр. Плевен – гр. Русе, при управление на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с румънски регистрация, нарушил правила за движение по пътищата, като не контролирал непрекъснато превозното средство, движил се със скорост несъобразена с атмосферните условия, като допуснал пътнотранспортно произшествие и по непредпазливост причинил смъртта на 51-годишната си съпруга.

На 14.06.2015 г. обвиняемият, с лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с румънски регистрация, се движел по републикански път от Плевен към Русе, като с него пътувала съпругата му. Управлявал колата със скорост около 108,7 км./ч. В района на км. 5+800, загубил управлението на автомобила, който напуснал платното и се ударил в крайпътни дървета. В резултат на катастрофата съпругата му получила тежки наранявания, била откарана в МБАЛ – Русе, където починала.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама