Музеят на авиацията ще бъде преместен от Крумово в Пловдив, потвърди премиерът

14:19, 02 авг 16 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Взето е решение да бъде предоставен терен за преместване на Музея на авиацията от Крумово в центъра на Пловдив, обяви днес министър-председателят Бойко Борисов. Той наблюдава демонстрация на способностите на Силите за специални операции в района на Специализирания учебен център "Црънча", след което посети авиобазата Граф Игнатиево край Пловдив.

По думите на премиера преместването на музея ще позволи максимално много хора и гости на града да видят целия път на развитие на българската авиация.

Припомняме, че още в началото на тази година кметът на Пловдив Иван Тотев анонсира, че експозицията на Музея на авиацията ще бъде преместена от летище Крумово в Пловдив.



По думите на пловдивския градоначалник новото място на музея ще е в зоната на бившия корпус на авиацията на бул. "Освобождение", срещу Мебелна къща. Теренът граничи с ул. "Цветан Лазаров", една от улиците, предвидени в строителната програма на Пловдив за тази година.

Няма тежки формални процедури за предоставяне на земя, става въпрос само за преместване на експозицията. Първоначалната идея бе до септември преместването ще стане факт, но това явно няма да е възможно. Още повече че министър-председателят визира терен в центъра на града, без да уточнява дали става въпрос за място, различно от предварително обявеното, което е в периферията, на една от входно-изходните артерии на Пловдив.

От Министерството на отбраната, както и от ръководството на музея, са съгласни с идеята, лансирана и от президента Росен Плевнелиев при посещението му в Музея на авиацията преди две години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама