БСП обяви 6 имена за президент, ген. Радев - номинация на лидера

14:40, 02 авг 16 / Политика 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП обяви шестте имена, които ще предложи на преговорите с АБВ за общ кандидат-президент на левицата. Това са евродепутатът Илияна Йотова, депутатите Янаки Стоилов, Румен Гечев, Михаил Миков, омбудсманът Мая Манолова и ген. Румен Радев.

След заседанието на Изпълнителното бюро на партията председателят Корнелия Нинова обяви, че ген. Румен Радев е нейна номинация. „Аз предложих ген. Румен Радев в „Оборище“ – организацията, в която членувам. Аз нося отговорността за тази номинация“, посочи тя.

Отрече да й известно, че Радев е близък до Първанов и посочи, че в техните имена не фигурира Ивайло Калфин като кандидат за вицепрезидент.

Нинова беше категорична още, че нямат общо с подадената оставка от Радев. „Той има принципни съображения срещу водената политика и затова подава оставка. Днес разговарях с него и имам неговото съгласие“, каза още тя. 

Шестимата са дали съгласието си имената им да влязат в преговорите с партньорите за обща номинация. Тепърва обаче ще се обсъжда кой да е за президент кой - за вицепрезидент.

С най-много номинации са били тя и Стефан Данаилов, но са си направили отвод, съобщи още Нинова. 

"Дайте ми възможност да стана министър-председател, затова не се кандидатирам за президент. Ще победя на парламентарни избори", каза още соцлидерът. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама