Съдят шофьор, прегазил паднал мъж на улицата през нощта

14:54, 02 авг 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура във Варна изправя пред съда 25-годишния И. Мустафов от Суворово, който прегазил с колата си паднал на пътното платно мъж и причинил смъртта му.

Инцидентът станал на 18 юни миналата година на главен път в град Вълчи дол, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. Мустафов управлявал личната си кола „Опел Вектра“ и на неосветен участък от пътя, след като бил заслепен от дългите светлини на насрещно спряла кола, прегазил лежащия на платното Тошко М. Според обвинителния акт подсъдимият не се е съобразил с липсата на видимост и продължил да се движи, без да намали скоростта на колата.

Лежащият на пътното платно мъж бил забелязан малко преди да бъде прегазен от подсъдимия от друг шофьор, който е свидетел по делото. Той направил обратен завой и насочил дългите светлини на колата си, за да може да освети тялото му. Обадил се и на спешния телефон 112 и започнал да изпълнява указанията на оператора, за да установи състоянието на човека.

Мустафов навлязъл в прав участък преди мястото, където лежал Тошко М. До тялото му имало 225 метра разстояние. Въпреки намалената видимост от дългите светлини на колата на свидетеля Мустафов не намалил скоростта си от 45,36 км според изготвената автотехническа експертиза. Започнал да превключва фаровете на колата си, за да даде знак на другия водач да мине на къси светлини. Едва когато наближил насрещния автомобил, Мустафов видял, че свидетелят му маха да спре. Поради скоростта на движение обаче той не успял да спре и преминал с автомобила си през лежащия на платното човек. Спрял едва на 13 метра след него.

Деянието на И. Мустафов е извършено по непредпазливост, но той е бил длъжен и е могъл да предвиди опасните последици, смята обвинението. Делото срещу него е насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд на 27 септември.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама