Осъдиха бандата на „Опасните“ на 106 г. затвор

15:19, 02 авг 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Върховният касационен съд потвърди окончателно осъдителните присъди на всички от организираната престъпна група „Опасните”. Ръководителят на групата и седемте й членове получиха общо 106 години затвор при „строг режим”.

През 2012 г. осъдените са извършили въоръжен грабеж на златарско ателие в Перник и заложна къща в София. В групата има военнослужещ и двама полицаи, което е наложило делото да се гледа във Военния съд.

Групата е откраднала бижута и пари на стойност повече от 120 хил. лв. Те са нахлули в златарско ателие  „Алтея“  маскирани и въоръжени, насочили са пистолети към работещите и клиентите и като са ги заплашили с убийство, ги принудили да легнат на земята с ръце над главите. Един от клиентите е бил ударен, а на един от работещите в ателието е бил опрян пистолет в слепоочието. Отнети са бижута и пари за повече от 103 000 лева.

Вторият грабеж е от 5 май 2012 г. в София, в заложна къща „Класик груп“, като отново извършителите са били маскирани и въоръжени с автомат „Калашников“, пушка-помпа и пистолети. Служителите и  клиентите в заложната къща също били заплашени с убийство и принудени да легнат на земята и да не мърдат. Служител на заложната къща, под заплахата от насочен срещу него автомат, отворил сейфа, от където били отнети бижута и пари за повече от 17 000 лева.

В крайна сметка ръководителят на групата Върбан Борисов е осъден окончателно на 18 години затвор; Иван Иванов – тогава ефрейтор от военно формирование 28 610 Горна Баня – на 18 години затвор; Илиян Митов – тогава полицейски служител от 01 РУП-СДВР – на 11 години затвор; Денислав Митков и Димчо Димчев са осъдени на по 18 години затвор, а Ангел Русев, Иван Митов и Христо Мирчев – по 11 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама