Гости от Русия и Америка събра летният скаутски лагер в Плевен

15:25, 02 авг 16 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 25 деца събра демонстрационният скаутски лагер, който бе открит днес в градската градина в Плевен. Това съобщи клубният водач на местната организация Линка Михова. Тя уточни, че участието си са заявили и още желаещи, които ще се включат през следващите дни.

Повечето от малките скаути са на възраст от 8 до 11 години, т.е. попадат в категорията „вълчета“, уточни Линка Михова. Тя добави, че тази година сред скаутите е и българско дете на емигранти от Чикаго, което за втора година идва в Плевен през ваканцията. Тук са и гости от Москва, с ръководител Олег Каменски, които активно участват във всички игри. Сред участниците е и ветеран, израснал в местната организация, който тази година за първи път е довел детето си.

Освен волейбол и футбол, децата премериха сили и на т.нар. „маймунски мост“, който изпитва издръжливостта и умението за баланс. Утре ще се проведат занимания по създаване на въжени конструкции, а в последния ден ще се проведе обучение по долекарска помощ.

Основната идея на скаутската организация е да научим децата да живеят в хармония с природата и със себе си, да не губят присъствие на духа в критични ситуации и да са полезни на себе си и на другите, сподели още Линка Михова. Тя уточни, че плевенският клуб е член на Световната скаутска организация, което дава възможност за много интересни срещи и контакти.

Тази година плевенският скаутски клуб навършва 25 години от своето създаване. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама