Инспектират пътя Разград-Сеново-Русе заради инциденти с тежкотоварни автомобили

15:33, 02 авг 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До няколко дни пътят Разград-Сеново-Русе ще бъде инспектиран от специална комисия, която ще прецени какви мерки да бъдат предприети за обезопасяването на отсечката в района на село Киченица. Това съобщи народният представител от ГЕРБ от Разградския район Михаил Тодоров.

Проблемът е поставен от жители на разградското село Киченица в приемната, организирана от депутата и общински съветници от партията.

Жители на Киченица са изразили силното си безпокойство от факта, че през селото преминават автомобили с над 100 км в час, в резултат на което в населеното място вече има редица смъртни случаи.

Заради ремонта на моста до Писанец, това лято потокът от тежкотоварни автомобили временно е пренасочен през центъра на Киченица, по пътя Разград-Сеново-Русе, на който са станали инцидентите. Тодоров и кметът на Киченица Дамян Йосифов са уверили присъстващите, че отсечката ще бъде инспектирана.

Друг основен проблем, за който са споделили жители на селото е, че в Киченица няма лекар и за всеки възникнал случай търсят превоз до Разград, за да получат медицинска помощ. Дамян Йосифов обяснил, че в селото има здравна служба, на която е направен специализиран оглед и комисия е установила, че са необходими 9000 лева за поправяне на покрива и сервизните помещения. Хората поискали помощ за осигуряването на средствата за ремонта и за намирането на медицинско лице, което да обслужва селото.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама