Българинът спря с почивките в Турция, насочи се към Гърция и Дубай

15:58, 02 авг 16 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Значително намаляване на резервациите за почивки и екскурзии в Турция отчитат родни туроператори. Това установи проверка на Topnovini.bg. От столична агенция ни разясниха, че в момента никой не иска да се записва за море в съседката ни. Причината са случилите се събития там, а именно опита за преврат и десетките убити и ранени след това.

От друга туристическа фирма в Русе също потвърждават думите на столичните си колеги, че през последните месеци са намалели резервациите за Турция. Най-посещавани в момента са Гърция, Испания и Италия.

Дискретно фирмите споделят, че по-слабо продават и почивки за Париж и в Германия. Някои от туроператорите не признават за спада, като поясняват, че няма промяна в интереса към екскурзиите за Мюнхен и Ница, отново след случилите се там престрелка и нападение с камион.

Проверката ни установи също, че българите все по-често избирали екзотични дестинации като Дубай и Шри Ланка. Средно пътуванията до там вървят от 1300 лв. до 2000 лв. Така например романтично посрещане на Новата година в Дубай с преводач на български език излиза около 1990 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама