Нинова предложила ген. Радев за кандидат-президент

15:58, 02 авг 16 / Политика 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изпълнителното бюро на БСП разгледа номинациите за кандидат-президент.

"Имената, с които ще отидем на разговори, са Илияна Йотова, Янаки Стоилов, проф. Румен Гечев, Михаил Миков, Мая Манолова и ген. Румен Радев, като непартийна кандидатура“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. Аз имам най-много номинации, но няма да се кандидатирам за президент на републиката“, категорична е тя.

Корнелия Нинова обясни, че споменатите имена са получили най-много номинации от партийната листа. Тя посочи и имена, които не са членове на БСП, но са издигнати за кандидати от конференциите и са с най-голяма подкрепа. Първите разговори започват днес", обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Нинова припомни, че е направено допитване в партията, проведени са разговори с партньорите в коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, с АБВ и „Движение 21“. „Стигнахме до принципно съгласие, че можем да говорим за обща лява кандидатура, посочи тя.

"Аз предложих номинацията на ген. Румен Радев. Аз нося отговорността за тази номинация", заяви Корнелия Нинова. Тя уточни, че ген. Радев е получил и още номинации от различни структури в страната. 

"Не ми е известно да има близост между Първанов и ген. Радев, защото съм я внесла лично, като предложение”, каза председателят на БСП. 

"Оставката му няма нищо общо с издигнатата кандидатура от левицата. Ген. Радев има принципни съображения срещу водената политика и затова подава оставка. Днес разговарях с него и имам неговото съгласие“, каза Нинова и подчерта, че вицепрезидент Калфин не е обсъждан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама