Реформаторите питат активистите кой да е кандидат-президентът

16:00, 02 авг 16 / Политика 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторите започват допитване и сред членовете си кой от номинираните седем кандидати за президент да е единната кандидатура на есен. Това обяви Любен Петров (СДС) пред журналисти след заседание на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок.

Номинираните за президенти до този момент с: Трайчо Трайков и Гроздан Караджов, издигнати от Гражданския съвет на партията, проф. Огнян Герджиков и бившият шеф на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров, издигнати от БНД. От ДБГ подкрепят кандидатурата на проф. Велислав Минеков, БЗНС номинира генерал Съби Събев. Сред номинираните е и Корман Исмаилов.

Любен Петров обясни още, че отделно ще заседава работна група, която ще направи подготовка на едно изследване на базата и на последващото изслушване на кандидатите.

„Надяваме се и ръководството да вземе едно информирано решение и тогава вече да съобщим кой е кандидатът на РБ”, заяви Любен Петров.

По думите му всяка една от партиите избира самостоятелно своята форма на допитване.

Резултатите от проведеното вътрешнопартийно допитване се очакват да бъдат готови в рамките на седмица или две. Тогава то ще бъде представено на Изпълнителния съвет.

„Всяка седмица от тук нататък ще продължим да заседаваме в работен вариант”, уточни Петров.

Според него нито изследването, нито допитването, нито събеседването ще имат еднозначно решение. Петров бе категоричен, че на базата и на трите форми ще бъде определен кандидатът за президент на РБ.

Към момента само от ДБГ има оформена една четворка, която върви доста успешно пред другите в коалицията, похвали се Зеленогорски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама