Последните творби на Петър Савов показват в Двореца в Балчик

16:49, 02 авг 16 / Култура 25 515 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавният културен институт "Културен център "Двореца", с огромен респект и поклон пред творчеството и светлата памет на твореца и приятел Петър Савов, има привилегията да представи пред широката публика изложбата "Светлина", с последните творби на маестро Савов в Арт галерия "Тунела".

Творчеството е пътека без очертано начало и край, но с неповторимо съдържание. За уникалността и широкия спектър от идейните авторски търсения, отговор разкриват изложените в галерийното пространство, платна и стъклопластики.

Изложбата ще бъде официално открита в галерия "Тунела" на 6 август (събота) от 18:00ч.

Петър Савов (1961 - 2016) е български художник,  роден в средата на миналия век в Пловдив. Завършва художествената гимназия "Илия Петров" в София през 1980. Десет години по-късно специализира художествен емайл в Санкт-Петербург. През 1992 г. завършва НХА със  специалност стенопис в класа на проф. Мито Гановски. Автор с успешни творчески изяви както в България, така и в чужбина, има множество международни признания и награди. Петър Савов работи в областта на  живописта, художествения емайл, рисунката и монументалните техники - витраж,  стенопис и др. От 1994 г. е член на СБХ- Монументална секция.

Негови произведения са собственост на Националната художествено галерия, Държавна художествена галерия — Пловдив, както и на частни колекции в страната и чужбина.

От 2003 г. негова творба е собственост на библиотека "Леонардо Да Винчи" - гр. Винчи — област Тоскана, Италия

Периода на изложбата в Арт галерия "Тунела" ще бъде от 3 до 17 август.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама