Община Плевен стартира проекти за над 49,3 млн. лева

17:12, 02 авг 16 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Плевен стартира изпълнението на три мащабни проекта по оперативна програма„Региони в растеж 2014-2020”, съобщи пресцентърът. Стойността на обектите, включени в инвестиционната програма, е в размер на 49 347 190,84 лева, от които безвъзмездната финансова помощ в размер на 47 462 582,32 лева.

Три проектни предложения депозира община Плевен в края на месец юли, чийто бюджет е 87,04 % от одобрената инвестиционна програма

По инвестиционен приоритет „Градска среда” е депозирано проектно предложение „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен“ на стойност 13 844 761,73 лева . Срокът на изпълнението му е 30 месеца.

В обхвата на проектното предложение е планиран основен ремонт на 30 обекта, сред които реконструкция на градската градина, включващо полагане на нови настилки, изграждане на детски площадки и др.

Предстои и рехабилитация на водната каскада в центъра на града, която ще придобие нова визия, добавиха от пресцентъра. Новата реконструкция цели и намаляване на водните загуби.

Сред обектите, предвидени за ремонт са още площад „Стефан Стамболов”, където предстои полагането на нови настилки, реконструкция и изграждане на зелени площи, нови стълбове с ново парково LED осветление и др.

Ще бъдат ремонтирани  6 моста на река Тученица, ще бъдат изградени 4 нови детски площадки, а една подлежи на реконструкция.

Ще бъде извършен основен ремонт  и на 15 улици в града.

По инвестиционен приоритет „Образователна среда” е внесено проектно предложение „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието“ на стойност 10 223 215,88 лева ,със срок на изпълнение 30 месеца.

Проектът цели да осигури предоставяне на модерни образователни услуги чрез обновяване на общинската образователна инфраструктура.

В обхвата на проектното предложение е планирано да бъдат въведени мерки за енергийна ефективност, ремонт и реконструкция на сградите и на прилежащите им дворни пространства в девет обекта на образователната инфраструктура, сред които НУ „Христо Ботев”, детските градини "Ралица",„Юнско въстание”, „Щурче”; Детска ясла „Гергана” и др.

По инвестиционен приоритет „Интегриран градски транспорт” депозираното проектно предложение е „Развитие на интегриран градски транспорт“  на стойност 17 243 738,07 лева  със срок на изпълнение 48 месеца.

В рамките на проекта ще бъдат изпълнени следните дейности: доставка на 14  нови тролейбуса , доставка на специализирани сервизни машини, доставка и внедряване на електронна система за таксуване в градския транспорт, внедряване на система за видеонаблюдение на ключови кръстовища в град Плевен

Индикативната дата на стартиране на изпълнението на проектните предложения е м. ноември 2016 г.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама