Криминално проявен се споразумя с прокуратурата в Сливен

17:19, 02 авг 16 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сливенският окръжен съд одобри внесеното от Окръжна прокуратура – Сливен споразумение, с което обвиняемият Димитър Илков Христов, на 34 г., осъждан, безработен, от същия град, се е признал за виновен, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Бургас.

Той е обвинен в това, че на 14 юли тази година в Сливен, в условията на опасен рецидив, задигнал дамска чанта, в която е имало очила с диоптър, портмоне, кутия с цигари, работна манта, мобилен телефон и парична сума в размер на 4 лв., всичко на обща стойност 90,15 лв. Чантата е собственост на жена с инициали Б. П. Д. Христов е употребил сила спрямо нея.

Обвиняемото лице е възстановило изцяло причинените с престъплението материални щети.

За това тежко умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 5 до 15 г., като Христов е приел да му бъде наложено наказание при условието на чл.55 ал.І т.1 от НК, а именно – „лишаване от свобода“ в размер на 3 г. при първоначален „строг“ режим в затворническо общежитие.

Определението на Окръжен съд – Сливен, с което е одобрено споразумението, е окончателно. Има силата на влязла в законна сила осъдителна присъда и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама