Община Кубрат внедри четири нови електронни услуги по гражданско състояние

18:05, 02 авг 16 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Кубрат улеснява гражданите с нови електронни услуги, съобщиха от общинската администрация. На официалния сайт на общината са внедрени и функционират четири електронни услуги по гражданско състояние. Това са издаване на удостоверение за настоящ адрес при вече регистриран настоящ адрес; издаване на удостоверение за постоянен адрес при вече регистриран постоянен адрес; издаване на удостоверение за раждане – дубликат и издаване на удостоверение за семейно положение. 

„Достъпът до новите електронни услуги е през рубриката „Електронни услуги“ - подменю „Електронни административни услуги с електронен подпис“. За заявяването им е задължително притежаването на електронен подпис, уточняват от общината. Системата позволява електронното заявление да бъде подадено, след като е подписано с електронен подпис, за което са въведени съответните защити и изискване за задължително попълване на полета, необходими за осъществяване на контакт с лицето заявител.

 "Въведените нови електронни услуги са едни от най-често използваните от страна на гражданите по гражданско състояние. Надяваме се, че така ще бъдем максимално полезни на нашите клиенти, както и да осигурим по-качествени и достъпни услуги за гражданите и бизнеса", допълват от общинската администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама