БСП - Пловдив: Управляващото мнозинство прикрива злоупотреби по Транспортния проект

18:43, 02 авг 16 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Пловдив, културната столица на Европа през 2019 година, се задъхва от пълния хаос в организацията на транспортната система. Към днешна дата трафикът трябваше да е облекчен и решен модерно чрез реализацията на Транспортния проект, за който са изхарчени 44 милиона лева. По документи този проект е реализиран. На практика обаче нито една от стратегическите му цели не е постигната." Това се казва в декларация на БСП - Пловдив, разпространена днес.

Според социалистите изградените "умни светофари" са довели до още по-големи задръствания, които преди това бяха обичайни само за пиковете часове. Електронната система за управление на транспорта все още не работи, макар че разходите по нея са платени преди повече от половин година.

"Велоалеите са факт, но те са христоматиен пример за безумно строителство на такива съоръжения, унищожили дървета и зеленина. Неслучайно станаха повод за иронични коментари въпреки широката рекламна кампания, проведена за минимизиране на негативния им ефект. Защото и до днес специалистите твърдят, че за 14 милиона лева пловдивчани можеха да получат действително качествени и ефективни велоалеи, които да ползват с удоволствие. Системата за електронно таксуване се оказа първоаприлската лъжа на кмета", се казва в декларацията.

След като Община Пловдив загуби безвъзвратно най-големия проект - Водния, днес виждаме, че администрацията се провали и с реализацията на Транспортния, твърдят от БСП. Според тях в резултат на това градът вече е нефункционален, защото придвижването в него е ежедневно изпитание за нервите на всички участници в движението.

"След поредицата от последни срокове за изпълнителите, обещани от кмета, пловдивчани повече не могат да търпят. Тяхната толерантност, на която разчита местната власт, вече е изчерпана. И много скоро ще се транспортира в гняв, ако се наложи да връщат 44 милиона лева", категорични са социалистите.

Общинските съветници от БСП се обърнаха към групите, заявяващи опозиционно поведение в Общинския съвет, с предложение за свикване на извънредна сесия за анализиране на резултатите от изразходването на 44 млн. лв. по Транспортния проект. На предложението обаче са се отзовали само съветниците от ВМРО и двамата нечленуващи в групи. "Това показва желанието на управляващото мнозинство да се прикриват злоупотребите в разходването на огромни средства и пълната липса на загриженост за пловдивчани", убедени са социалистите.

Те настояват кметът Иван Тотев да информира Общинския съвет подробно и в детайли за изпълнението на всеки компонент от проекта, за качеството на реализация и цената.

"Обръщаме се към всички съветници, отказали да подпишат предложението за извънредна сесия, да си припомнят клетвата, която дадоха при учредяването на този Общински съвет: да работят в полза на пловдивчани", призовават от БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама