БДЖ се защити пред БСП: Задълженията ни към кредиторите са намaлени с 400 млн.лв.

20:38, 02 авг 16 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Холдинг БДЖ” ЕАД отговори на БСП по повод твърдения за спиране на влакове на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД. 

Преди ден БСП поиска оставката на ръководството на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД заради отлива на пътници и спирането на влакове. Червеният депутат Георги Свиленски обяви, че от 2009 г. насам пътниците са намалели с около 30 %, или близо 10 млн. души, а спрените влакове са повече от 200. Затова е й нужно спешно да се назначи професионално мениджърско ръководство в БДЖ.

:„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД не е предприело отмяна на влакове, а само временни промени в разписанието на някои от тях. Последните капиталови ремонти на локомотиви на БДЖ са извършени в периода 1993 г. – 1996 г. като през 2002 г. е закрит и последният завод за ремонт на локомотиви в България. Въпреки това дружеството се ангажира със спешни ремонти на локомотивния парк, гарантиращи спазването на разписанията от 15-и септември 2016 г., поясниха от холдинга.

БДЖ продължава да разяснява, че от началото на кризата и заплахата от фалит, финансовото състояние на БДЖ никога не е било по-добро от днес. „БДЖ – Пътнически превози” и „БДЖ – Товарни превози” отчитат положителен финансов резултат за първото шестмесечие на годината. В резултат от преструктурирането и оздравяването задълженията към банките кредитори са намaлени с 400 млн. лева. Реформите ще продължат до пълното възраждане на железниците.

Холдингът разяясни и за спортната дейност на БДЖ.

А ето как: Футболният клуб „Локомотив БДЖ” е отделно от БДЖ юридическо лице с нестопанска цел. Финансирането му се осъществява изцяло чрез спонсорска дейност и няма нищо общо с финансите на БДЖ. Отборът е съставен изцяло от служители и работници на отделните дружества в „Холдинг БДЖ” ЕАД.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама