Куп награди за мартенци от „Искрици от миналото“

21:35, 02 авг 16 / Култура 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Куп призови места заслужиха самодейци от Мартен от 16-то издание на Националния фолклорен фестивал "Искри от миналото" в Априлци.

Художествените състави при НЧ "Просвета 1928 г." гр. Мартен - ДТС "Мартенски пъзел", ТФ "Мартенска плетеница", Групата за изворен фолклор и ФГ "Здравец" взеха участие във форума.

Малките танцьори от ДТС "Мартенски пъзел" с ръководител Мариана Ганчева обраха овациите на публика и жури. Председателят на журито Юлия Цанкова, автор и водещ на предаването по БНР "По нашенски", изказа своето възхищение от творчеството на децата и техния ръководител. Те заслужиха и Диплом за "Най-артистичен детски колектив", Първо място и златен медал в раздел Танцово изкуство. Ръководителят на състава Мариана Ганчева получи специална грамота от журито и организаторите на фестивала за високи творчески успехи и постижения за работата с деца.

Журито присъди и една от специалните награди на фестивала - Наградата на кмета на Община Априлци за НЧ "Просвета 1928 г. " гр. Мартен, като пожелаха нови творчески успехи на всички състави към читалището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама