Стартират дейностите по разработване на стратегия за местно развитие на МИГ Добричка

07:56, 03 авг 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благодарение на финансовата подкрепа от община  Добричка, територията получи втори шанс да разработи своята нова Стратегия за местно развитие, съобщиха от Местната инициативна група – МИГ Добричка.

Предстоящите дейности по изготвяне на Стратегията  включват  и  масирана информационна кампания,  включваща срещи, семинарии, конференции и обществени обсъждания. Основната цел на кампанията е да представи  подхода Водено от общностите местно развитие  (ВОМР) и възможностите, които Стратегията може да предложи на хората, които живеят и/ или работят на територията на МИГ-а.  На информационните  срещи  с местната общност  ще  бъде  консултирана  подготовката на Стратегията. За да може  тя  да отрази по-пълно и точно  исканията на местното население, е необходимо в тези  семинари  и обсъждания да се включат максимален брой земеделски производители, предприемачи, търговци, граждани, НПО… всички, които са съпричастни към местното развитие и биха желали да допринесат за това, имат идеи  и искат да се възползват от европейски средства.  Направените предложения ще  намерят място  в проект на Стратегия, който  ще бъде представен за публично обществено обсъждане. Там  хората ще могат да дискутират и променят  предложеното, така че да стане тяхна Стратегия и да я приемат като своя програма за развитие на района си.

Екипът на местната инициативна група ще разчита на съдействие и активност от страна на местните хора, за да можем заедно да изготвим, и в последствие  да изпълним  успешно,  още една качествена Стратегия, съобразена  изцяло  с нуждите, възможностите и ресурсите на нашата територия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама