Първанов: Борисов е много притеснен от номинацията на ген. Радев за кандидат-президент

08:40, 03 авг 16 / Политика 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Борисов е много притеснен. Вчерашното му нервно изказване в базата „Граф Игнатиево“ изказва страх от точно такъв тип кандидатура като тази на командира на бойната ни авиация ген. Румен Радев. Това каза президентът (2002-2012) Георги Първанов по Нова тв.

„Той е летец от висша степен, с високо образование, той е генерал на духа, а не просто така по службата“, коментира Първанов номинацията на ген. Румен Радев за президент, който е едно от предложенията на БСП за поста държавен глава. Той отбеляза още, че в българската политика има „измислени генерали“ и Радев не е от тях, но каза, че по новата системата премиерът Борисов не трябва да е генерал, а гл. комисар.

Лидерът на АБВ каза още, че вероятно партията му ще има и свои кандидатури, които ще предложи на БСП при разговорите, които ще проведат двете леви формации. Той обаче отказа да заяви дали АБВ ще подкрепи подалия оставка командир на бойната ни авиация за президент.

„По-вероятното е да се намери обединителен вариант по време на разговорите с БСП“, каза Първанов.

„Борисов си прави кампания. Мога да преценя кое от нещата влизат в правомощията на премиера и кое в пиар-кампанията. При вчерашното събтие, за по-малко от 12 часа свикаха военните, за да говори Борисов. Не говоря само за лентичките, ами и подкрепата за футболни клубове“, заяви още Георги Първанов и допълни, че е убеден в използването на фенската маса на отборите по футбол, тъй като по думите му спорта може да влияе на настроенията в една или друга посока. Според Първанов е възможно премиерът Борисов да се кандидатира за президент.

Той също така отхвърли възможността за лидерска президентска борба. Според него на България не й трябват избори, в които да се преброят симпатизантите на едната или на другата партия.

По думите на лидера на АБВ, ако преди 10 дни Борисов беше казал, че ще се кандидатира за президент, той и Корнелия Нинова също са щели да се кандидатират, но не могат да го чакат до 15 септември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама