Първанов към Борисов: Не е фатално да се изгубят изборите, трябва да свиква с тази мисъл (обновена)

11:43, 03 авг 16 / Политика 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Борисов е притеснен, да не кажа уплашен. Моето послание е, че не е фатално да се губят избори, той трябва да свиква с тази мисъл, не боли. Аз съм губил и след това съм печелил. Това каза президентът (2002-2012) Георги Първанов и лидер на АБВ на съвместна пресконференция с партия „Гергьовден“, на която двете партии подписаха споразумение за общи действия. „Ако се вкопчим във властта, ако държим на всяка цена да останем в нея, това не е добре“, каза още Първанов.

„Формулата е непартийна, но не анти партийна кандидатура“, така президентът Първанов обясни по какъв начин трябва да се избере бъдещият президент на България.

Лидерът на АБВ заяви още, че в номинациите на БСП за кандидат-президент има такава кандидатура, която да отговаря на неговите представи за бъдещ държавен глава. Той допълни обаче, че това не означава, че това кандидатурата. „Ние имаме и свои предложения“, допълни Георги Първанов.

Той отново изрази одобрението си към една от номинациите на БСП за кандидат-президент ген. Румен Радев като каза, че той е „професионалист, дълбоко морален, почтен, свестен човек“. Лидерът на АБВ обяви, че срещата с БСП за обсъждане на обща президентска кандидатура ще се случи тогава, когато двете партии са подготвени.

Първанов каза още, че той се е сетил преди премиера Борисов, и многократно го е заявявал, че „президентът трябва да олицетворява единството на нацията“.

"Не е изключено ГЕРБ да имат генерал за кандидат-президент“, каза пък председателят на „Гергьовден“ Драгомир Стефанов. По думите му ген. Радев, който е една от номинациите на БСП за кандидат-президент може да обедини последователи от ляво и от дясно.

Почетният председател на "Гергьовден" Любен Дилов-син коментира референдумът на Слави Трифонов, който ще се проведе заедно с президентските избори. Той каза, че "всички въпроси от референдума на Слави Трифонов са взети от този иницииран от "Гергьовден" през 1999 г.". По думуте му тогава голяма част от сценаристите на Слави са били част от движението.

"Ако референдумът е успешен, ще последва свикване на ВНС", завърши Любен Дилов-син.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама