Бум на раждаемостта през юли в шуменската болница

13:05, 03 авг 16 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бум на раждаемостта през юли в отделението по акушерство и гинекология на Многопрофилната болница в Шумен, отчетоха днес от лечебното заведение. Общо 130 са новородените миналия месец. Само през последната седмица на юли за пет дена в родилното отделение са проплакали 30 бебета. Статистиката бе съобщена по повод Деня на отворените врати, който се провежда в местната болница. Проявата е част от програмата по отбелязване на Световната седмица на кърменето в Шумен.

В Деня на отворените врати лекарите и акушерките в родилното отделение посрещнаха бременни и млади майки. Медиците запознаха жените с ползите от кърменето. Лекарите припомниха, че Многопрофилната болница в Шумен е сред деветте в страната, която работи по програмата “Приятел на бебето”.

Седмицата на кърменето в Шумен ще продължи до седми август. Основен организатор на проявите е Центъра за майчино и детско здраве с подкрепата на РЗИ и Многопрофилната болница.

Тази година инициативата преминава под надслов “Кърменето – ключ за устойчиво развитие”.

В рамките на Световната седмица на кърменето в Шумен Центъра за майчино и детско здраве на улица “Калоян №1 между 9 и 16 часа в работните дни бременни жени и майки могат да посетят консултации с демонстрации на кърмене.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама