Бившият шеф на Столичното следствие: Не получаваме заповеди от прокурори, те са ни съветници

13:13, 03 авг 16 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият шеф на Столичното следствие Иван Иванов не отрича и не потвърждава, че вишестоящи прокурори са давали нареждания на следователи какво да правят по определени разследвания.

"Целта е била, ако мога да го онагледя, ние сме като едни войници в боя и от праха са ни замъглени очите. Хората, които са отстрани, могат да ни дадат съвети...", казва Иванов.

Така той отговаря на въпроси при изслушване пред Етичната комисия на Висшия съдебен съвет при проверката на твърденията на следовал Бойко Атанасов, че в Столичното следствие има шпицкоманда, която е подчинена на главния прокурор Сотир Цацаров. Това става ясно от стенограмата на изслушването, която е била предоставена на „Медиапул“ след запитване по Закона за обществената информация.

Попитан дали има дела "на трупчета" за корупция по високите етажи на властта, които се използват за шантаж, както твърди Атанасов, Иван Иванов отговаря, че "почти" няма. По думите му имало дела срещу неизвестен извършител, за които говори Бойко Атанасов, но по тях се работело бързо.

Припомняме, че Етичната комисия реши, че няма нарушения в Столичното следствие, което решение след това беше прието и от прокурорската колегия, но не и без главният прокурор Сотир Цацаров да каже своята дума.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама