31 констативни протокола по чистотата през месец юли в Търговище

14:56, 03 авг 16 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
31 са съставените констативни протоколи от групата специалисти по контрол на чистотата в Община Търговище през месец юли 2016 г.

10 са случаите на складирани строителни отпадъци на обществени места, което е често срещано през лятото, съобщиха от кметството.

Тъй като сред констатираните нарушения има случай на изхвърлени мебели и бойлери на улицата, от Община Търговище посочват, че има сключен договор с фирма „Марекс”, който е за безвъзмездно предаване на разделно събирани отпадъци от домакинствата, в т.ч. такива, които са опасни и едрогабаритни.

Площадката се намира в промишлената зона, на ул. „Железничарска”, срещу фирма „Гласко”.

Останалите 9 регистрирани нарушения от контрольорите през юли са за струпани дърва за огрев, опилки, палети, дървени изрезки и клони на обществени места. 4 протокола са за изхвърлени угарки. 3 са случаите на лепене на агитационни материали на нерегламентирани места. 2 констативни протокола са издадени за хвърлени неразфасовани кашони в контейнерите. Единични са случаите за вдигане на шум от включени климатици, струпване на животински отпадък, клони и битови отпадъци на обществени места.

От общината напомнят, че материалите, които са от ремонтна дейност на домакинствата до 1 куб.м, се извозват по график. За тях не се заплаща такса. Заявките се приемат на телефони 0601/ 68 686, 68 658.

Събират се през цялата седмица, като през последния работен ден се извършва прибирането на отпадъците от фирма БКС, ангажирана с извозването. Ако строителните отпадъци надвишават този обем, гражданите заплащат по 1,60 лв. на 1 куб.м в общинската администрация.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама