Платиха гаранцията на ученичката от Стара Загора, убила насилника си

16:04, 03 авг 16 25 469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гаранцията от 500 лева, определена за освобождаването от ареста на 18-годишната Мария Гиздева от Стара Загора, която наръга смъртоносно 62-годишния Богдан Динев, е платена.

Парите събрали колеги на майката, която работи във верига супермаркети "Си БиЕс". 

Продължава разследването по случая.  Мария бе освободена след като от Окръжна прокуратура Стара Загора прецениха, че  обвинението, по което трябва да бъде привлечена тя е по чл. 124 ал. 1 от Наказателния кодекс за умишлено нанасяне на средна телесна повреда, от която по непредпазливост е настъпила смърт. Наказанието за това деяние е от 2 до 8 години затвор.

До промяна на обвинението от умишлено убийство към нанасяне на средна телесна повреда се е стигнало след преценка на резултатите от съдебните експертизи, уточни Нейка Тенева, зам.-окръжен прокурор и говорител на Окръжна прокуратура.

Припомняме, че на 26 юли т.г. в дома си бе намерен мъртъв 62-годишният Богдан Динев. По тялото му са открити порезни рани по корема и слабините.  Извършителката е установена часове след намирането на трупа. Тя сама разказала на полицейски служител за срещата си с жертвата, вечерта на 25 юли.  Съобщила е, че е била изнасилена  от Богдан Динев.

Според съдебните експертизи на Динев са били насенени порезни рани по корема и десния крак и една прободна рана на десния крак, в резултат на която е настъпила смърт от кръвозагуба.

Пред разследващите Мария разказала, че била поканена в дома на Динев, за да се запознае с дъщеря му, която била на същата възраст. Около 19.30 часа тя влязла в къщата. Все още се изяснява какво точно се е случило, преди момичето да нанесе раните с нож на Динев.

На другия ден Мария минала покрай къщата и видяла полицейски коли и линейка. Попитала цивилен мъж, който се оказал полицай, какво е станало и като разбрала, че Динев е мъртъв, разказала какво се е случило.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама