Една сесия ще има Общински фонд “Култура” в Шумен тази година

17:58, 03 авг 16 / Култура 25 496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Една сесия за финансиране на творчески проекти в сферата на културата, изкуствата, образованието, самодейността ще има през тази година Общински фонд “Култура”. Това реши днес на заседание Управителният съвет на фонда.

Общата сума за финансиране на проектите е 50 хил. лева.

Три са направленията за кандидатстване – “Карнавално дефиле”, “Детски и младежки дейности”, “Творчески продукти и дейности в областта на изкуствата”.

До 19 август е срокът за подаване на проекти в направление “Карнавално дефиле”. За останалите две теми желаещите могат да подават документи до 20 септември.

На първото си заседание Управителният съвет на Общински фонд “Култура” в Шумен прие правилата за кандидатстване и финансиране на проектите. Запазва се спецификата отпуснатите суми да не включват пари за хонорари, освен в извънредни случаи, он дори и тогава това може да стане само след разрешение на Управителния съвет на фонда.

Проектите отново ще се оценяват по точкова система, като най-високият възможен резултат е 363. Това означава, че всеки от 11 души в комисията може да даде от 1 до 33 точки.

По традиция Общински фонд “Култура” финансира инициативи и творчески прояви на читалища от Шумен и общината, детски градини, индивидуални творци и културни институти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама