Разкъртиха асфалта по бул. "Руски" в Пловдив, движението се затапи

18:22, 03 авг 16 25 598 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтът на бул. "Руски" в Пловдив започна днес следобед с разбиване на стария асфалт в западното платно до хотел "Лайпциг".

Както Пловдив Topnovini.bg писа, отсечката от колелото на Централна гара до ул. "Любен Каравелов" ще остане затворена за движение, а маршрутите на 8 автобусни линии от градския транспорт се променят.

От информационната табела, поставена от изпълнителя - фирма "Щрабаг", става ясно, че ремонтът ще продължи две години.

На първия етап ще бъде затворено само западното платно в отсечката от Централна гара до кръстовището с ул. "Гладстон". Ул. "Любен Каравелов", по която трябва да се пренасочи трафикът, все ще не е пусната за движение двупосочно, като е отворена откъм бул. "Руски", но не и от другата страна, където все още текат довършителни работи. Това създава много големи задръствания и хаос.



Между 8 и 10 август ще бъде затворено кръстовището на "Пещерско шосе" и бул. "Васил Априлов" и ще започне ремонтът на ул. "Гладстон". Срокът за завършване на реконструкцията е 70 дни, изпълнител е "Пътинженеринг". Старата паважна настилка в участъка от бул. "Васил Априлов" до бул. "Руски" ще бъде подменена с асфалт, ще се направи и разширение на кръстовището "Руски" - "Гладстон", с нова лента, която да обслужва десния завой и да има вход към мол "Марково тепе".

Въпросното разширение ще "погълне" къщата, която се намира в непосредствена близост до мола и за чието отчуждаване Община Пловдив ще брои над 300 хил. лева на новия й собственик - "Мол Марково тепе".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама