Сформиран е Обществен съвет за изграждане на паметник на хан Кубрат

18:28, 03 авг 16 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По инициатива на СНЦ "Гражданско сдружение Кубрат" е избран обществен съвет за изграждане на паметник на хан Кубрат. Той се състои от 37 души, съобщиха от общинската администрация.

 Излъчен е и оперативен щаб с председател кмета на общината Бюрхан Исмаилов и членове примата на българската естрада Лили Иванова, Кирил Калчев, Ахмед Мерданов, Хамза Чакър, Руси Русев и Феодора Илиева. Сформирани са и три работни групи - за разяснителна дейност с председател Феодора Илиева; за обявяване, провеждане и отчитане на конкурсите по проектиране на паметника и определяне изпълнителя на строителните дейности, оглавяван от Нина Цонева и по финансовата дейност, с председател Искра Антонова. 

Приета и е план-програма за организиране на дейностите по реализацията на проекта.

Организацията и подготовката на дейностите по изграждането на паметник на хан Кубрат в лудогорското градче са възложени на СНЦ "Гражданско сдружение - Кубрат". През миналия месец общината организира и проведе публично обсъждане на плана на централната пешеходна зона, където има вариант и определено място за паметника, посочват от общината. От управителния съвет на сдружението припомнят, че в България няма такъв паметник и най-естественото място, на което би следвало да бъде поставен, е именно градът, носещ името на владетеля.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама