Провадиец си докара глоба след спор за куче

19:25, 03 авг 16 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Глоба от 450 лева наложи дежурен състав на Варненския районен съд на 33-годишен мъж от Провадия за проява на дребно хулиганство. Снощи след 20 часа по подаден сигнал за битов скандал полицейски служители отишли до адрес в кв. „Изгрев“. На открито пред жилищна кооперация те заварили 33-годишния Н. Мехмед, който бил в нетрезво състояние и на висок глас отправял обидни реплики към бившата си приятелка, която в този момент изнасяла вещите си от съвместно обитавана с него квартира.

Конфликтът се породил от спор между двамата при кого след раздялата да остане домашният любимец - куче. Пристигналите на място полицаи отправили забележка на Мехмед да не буйства и да не смущава с поведението си живеещите наоколо. Той пренасочил вниманието си към униформените и започнал да се държи заядливо, като бутал, блъскал и отправял различни обидни изрази спрямо тях. Това наложило неговото задържане и отвеждане в сградата на ІІ РУ на МВР.

Нарушителят сподели в съдебна зала, че отдава случилото се на употребения алкохол и неразрешения битов спор с бившата му приятелка. Като съобрази степента на обществена опасност и липсата на проявено критично отношение към извършеното, Районният съд му наложи административно наказание – глоба към максималния размер за подобно деяние. Непристойната проява е нарушение по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство и се санкционира с глоба от 100 до 500 лева или със задържане в структурно звено на МВР за срок от 15 денонощия. Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок пред Варненския окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама