Отпускат 2,4 млн. лева за спорт в държавните училища и градини

20:49, 03 авг 16 / Спорт 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството ще отпусне 2 450 079 лева допълнителни разходи за подпомагане на физическото възпитание и спорта в общинските и държавните детски градини и училища, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Парите ще се използват за учебно-тренировъчната и спортно-състезателната дейност на децата и учениците и за материално-техническото им обезпечаване.

Размерът на средствата е определен съгласно разработени проекти от общинските и държавните детски градини и училища за подпомагане на физическото възпитание и спорта на децата и учениците в дневна форма на обучение.

Министерският съвет одобри на днешното си заседание и новия закон за физическото възпитание и спорта. Един от основните акценти в него е премахването на клубовете-фантоми. Предвижда се и затягане на режима на финансирането на професионалния спорт. Създават се и стимули за инвестиции в спортните съоръжения.

Проектозаконът цели да създаде условия за ефективно използване и качественото обновяване на съществуващите спортни бази и привличането на по-сериозни инвестиции за изграждането на нови спортни бази.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама