Томислав Дончев ще отговаря за изборите и референдума

22:51, 03 авг 16 / Политика 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев ще координира организационно-техническата подготовка на изборите за президент и вицепрезидент наесен, реши Министерският съвет.

Той ще отговаря и за дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия (ЦИК) на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали и съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.

Президентските избори са насрочени за 6 ноември. Тогава ще се проведе и референдума, иницииран от „Шоуто на Слави“. Конституционният съд вече реши гражданите да отговарят само на 3 от въпросите в националното запитване – относно мажоритарната избирателна система, задължителното гласуване и държавната субсидия на партиите.

Дончев ще бъде ангажиран и с внасянето на проект на решение за одобряване на вида и съдържанието на информационния лист, с който ще се гласува на референдума.

Министърът на финансите Владислав Горанов трябва да внесе в Министерския съвет проект на план-сметка за разходите по организационно-техническата подготовка и произвеждането на изборите и националния референдум, съгласувана с ЦИК. Той трябва да предложи и проект на тарифа, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборни предавания и техните регионални центрове.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще организира изпълнението на дейностите от компетентността на МВР, а министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще координира изготвянето и публикуването на избирателните списъци.

Външният ни министър Даниел Митов пък отговаря за организацията, подготовката и произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент и на националния референдум извън страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама