Игра, която учи децата да ползват разумно енергията и природните ресурси, беше представена в Търговище

07:25, 04 авг 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Иновативна настолната игра, която учи децата на разумно ползване на енергията и природните ресурси беше представена пред педагози и читалищни секретари от Търговище. „Кварталът” е алтернативно средство за обучение, което помага още от ранна възраст децата да придобият полезни умения и навици, свързани с правилното поддържане на жилището и пестенето на средства.

Боряна Първанова, от Хабитат България, които са създатели на играта, гостува на Клуба на нестопанските организации в Търговище за да я представи.

"Играта е най-подходяща за деца в ранна училищна възраст 8-12 години, но също така може да се играе заедно с  по-малки или по-големи деца, родители, баби и дядовци. Може да се прилага като обучително средство – в извънкласни форми, летни училища, центрове за работа с деца и др.  Хабитат България предлагат на всички, които искат да се включат в това предложение демонстрации на място", обясниха от организацията.

От там припомниха, че Фондация „Подслон за човечеството” (Хабитат България) е част от глобална организация, работеща в над 70 страни в целия свят по жилищната проблематика. Чрез своите дейности в нашата страна фондацията популяризира идеята за адекватните жилищни нужди като основно човешко право и подпомага разрешаването на жилищните проблеми на семейства, живеещи в неадекватни жилища, които нямат достатъчно средства, за да ги ремонтират и подобрят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама