От „Владиславово“ започва „Лятно кино в квартала“

07:33, 04 авг 16 / Култура 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За трета поредна година от кв. „Владислав Варненчик“ ще започне летният филмов маратон на открито във Варна. Първата прожекция е от 21 ч. довечера в парка на квартала, а филмът е „Непобедимите 3“ с участието на Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Джейсън Стейтъм, Мел Гибсън, Антонио Бандерас, Харисън Форд и др. Допълнителен интерес към филма предизвиква фактът, че част от снимките на екшъна са правени именно във Варна.

Лятното кино ще гостува в „Младост“ утре, във „Възраждане“ в събота, а в неделя – 7 август, се пренася на брега на морето – в парка на кв. „Аспарухово“. Там филмите са съответно „Последният пенсионерски запой”, „Превъзходство” и новата българска лента с Яна Маринова „11 А”.

Една от изненадите за тази година е излъчването на кратки анимационни филми преди всяка прожекция. По-старите варненци навярно си спомнят, че преди години така започваше всяко кино излъчване. Традицията ще бъде възстановена с помощта на „Компот Колектив”. Студиото се разпознава освен като работилница за продукция на анимационни филми, също и като творческа платформа. Основната цел на колектива е инициирането и продуцирането на анимационни проекти чрез създаване на творческа среда, която да е способна да обменя опит. В рамките на „Лятно кино в квартала” ще бъдат показани 6 авторски визуални интерпретации на 6 съвременни български стихотворения, всяка разказана по различен начин. Проектът е обединен под името „Щрих и стих”.

Прожекциите започват от 21 ч. Добре е да заемете места по-рано, ако искате удоволствието да е пълно. Носете си нещо за сядане, споделяйте с приятели, наслаждавайте се на истинско лятно преживяване под звездите, канят организаторите.  

Проектът се осъществява с подкрепата на Фонд „Култура” към община Варна и медийното партньорство на „Ти си Варна”, Moreto.net, Радио Варна, БГ радио, Радио NRJ и БНТ 2.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама