Организират беседа в Русе в Световната седмица на кърменето

07:40, 04 авг 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 4 август, в Русе ще се проведе безплатна беседа на тема „Кърменето – ключ към устойчиво развитие“.

За втора поредна година събитието е съвместна инициатива на двата русенски клуба Сороптимист Интернешънъл и Лайънс Клуб Сексагинта приста Русе, и е посветено на Световната седмица на кърменето.

Проявата ще се осъществи с любезната подкрепа на училище “Родители”– Русе и център за детско здраве “Ниш”, съобщават още организаторите. В беседата, ще вземат участие специалистите: Д-р Бурмова, педиатър, неонатолог от Център за детско здраве „Ниш“, Димитрина Върбанова, неонатологична сестра от „Училище за родители“- Русе.

Световната седмица на кърменето, координирана от Световния алианц за кърмене е част от програмата на глобалната инициатива в подкрепа на детското оцеляване и кърмене,допринасяща за правата на жените, тяхното здраве и устойчива среда.

Усилията са насочени към увеличаване броя на кърмените деца, удължаване на средната продължителност на кърменето, справяне с промените в климата и неравенството между половете в рамкита на правата на човека, съобщават още от Сороптимист Интернешънъл Клуб Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама