Международен форум „Българско наследство“ ще се проведе в Балчик

08:10, 04 авг 16 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Второто издание на международният форум „Българско наследство“ ще се проведе в края на август, съобщи директорът му Маруся Костова. Той ще се състои от 26-и до 28-и август в Белия град. Участниците ще демонстрират автентичен фолклор, литература, занаяти, трудове на учени и краеведи за съхраненото национално наследство – език, традиции, култура. Форумът дава трибуна и за художниците, които рисуват съхранения бит и обичаи на българите по света.

10-и август е крайният срок за заявяване на участие във второто издание на форума „Българско наследство“. Всички участници ще имат възможност безплатно да посетят Държавния културен институт – Културен център „Двореца“, Ботаническата градина там, както и всички музейни обекти в Балчик в рамките на форума.

Акад. Георги Марков ще води конференция на тема „100 години от края на Първата световна война за Добруджа”.  Проф.д-р Елена Рацеева, проф.Николай Червенков, д-р Иван Думиника от Тараклийския български университет в Молдова ще водят конференция на тема „Етнологията на българите и начало на българската държава”.

В рамките на форума ще се проведе и конференция на тема „Сърца на кръстопът” за поезия на млади бесарабски българи.

Форумът се провежда под патронажа на д-р Румяна Малчева Ангелова, носител на признанието „Общественик на 2013 година” в Балчик, съпруга на кмета на Балчик Николай Ангелов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама