Данъчните запечатаха за месец крайморско заведение

08:23, 04 авг 16 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Питейно заведение в крайморски комплекс е запечатано за месец след проверка от НАП – Варна, съобщиха от приходната агенция. През юли инспекторите, подкрепени от колеги от други териториални агенции в страната, са извършили общо 3435 проверки за спазване на данъчното законодателство по Северното Черноморие. Установени са 569 нарушения, за които са съставени административни актове. 99 са актовете за неиздаден фискален бон, 317 са за разлика в касовата наличност, а 9 акта са съставени за липса на касов апарат.

Поставянето под постоянно наблюдение на нощен клуб, отчитащ нереално ниски обороти досега, е довело до петорен скок в оборота му през последните седмици. Под постоянен физически контрол са и всички високооборотни дискотеки в района.В присъствието на инспекторите оборотите на наблюдаваните обекти се увеличават от 50 до 100%.

Освен ключовите търговски обекти по Северното Черноморие проверките обхващат и всички търговци на дребно. В полезрението на данъчните са дори и търговците на царевица. През юли са проверени 10 пункта за продажба на царевица във Варна и Златни пясъци, като са открити 6 нарушения. Един от пунктовете е извършвал продажби без наличието на касов апарат, четири не са отчитали продажбите си на касовия апарат, а при един е установена разлика в касовата наличност. На всички са съставени актове за административно нарушение.

„Целта на проверките не е да съставяме актове, а да се постигне промяна в данъчното поведение на търговците. Преди да започнем масираните проверки, проведохме среща с представители на туристическия бранш и ги запознахме с предстоящата лятна кампания и действията, които ще предприемем. Въпреки това все още някои търговци се изкушават да не отчитат продажбите си и да укриват оборот. На всички, които имат съставени актове, ще извършим повторни проверки, за да установим има ли промяна към коректно спазване на данъчните закони. Контролът продължава без прекъсване до края на летния сезон“, заяви териториалният директор Милена Колева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама