Дончев отрече за Борисов президент с вице Калфин

08:50, 04 авг 16 / Политика 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бойко Борисов - президент, а Ивайло Калфин - вицепрезидент - "че хубава двойка". Така реагира вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на бТВ относно спекулациите за обща кандидатпрезидентска двойка между ГЕРБ и АБВ. И допълни: "Не мисля, че са водени такива разговори. Тази информация беше отречена и от Георги Първанов".

Според него темата има характер на публична закачка. Реформаторите също се закачат в последните месеци с ГЕРБ, отколкото да се заяждат за обща кандидатура, каза още Дончев. Той категорично заяви, че ГЕРБ винаги в избори участва самостоятелно и не дели отговорността с друг.

Попитан дали премиерът Бойко Борисов ще е кандидатът за президент от ГЕРБ Дончев каза: "Ако сега ви отговоря на този въпрос, за какво ще си говорим до края на август". По неговите думи управялващата пария може да направи много предложения за кандидат-президент - от професори, генерали, ефрейтори, адмирали и т.н.

Дончев не отрече и не потвърди дали ще ще се съгласи да поеме постът на вицепрезидент, ако му се предложи: "Трябва да си довърша работата като вицепремиер. Като погледнете последните 8-9 години, съм бил какъв ли не - само областен управител не съм бил". 

Относно предложението на независимия депутат Велизар Енчев да няма избирателни секции в страните, където има извънредно положение, той коментира, че правителството може да помисли по едно такова предложение, но на този етап е несериозно и невъзможно да се каже дали ще има такова нещо.

В началото на другата седмица Дончев ще събере всички, които са отговорни за провеждането на изборите - Министерския съвет, регионалното министерство, МВР, външно министерство, ЦИК, за да координират дейностите. По неговите думи не се очакват технически трудности, както и по-висока цена, която ще плати държавата за провеждането на изборите.

Във връзка със саботажа на традиционния събор на БСП на Бузлуджа той отбеляза, че не знае какво общо ГЕРБ може да има със сиганала за скъсан кабел и смущения на излъчването оттам. "Едва ли ще има грях, който някой да не ние е преписвал през последните 5-6 години", допълни той.

"Премиерът често има публини изяви, лесно може да се разбере дали е бил да върши държавни дела или да реже кабел", каза още Дончев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама