500 лв. глоба, ако вариш компоти пред блока в Девня

09:42, 04 авг 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По 500 лв. глоба могат да отнесат жителите на Девня, които системно палят огън пред блока за приготвяне на зимнина. Това предвижда актуализираната Наредба за обществения ред на територията на общината. Общинският съвет вече одобри предложението на кмета Свилен Шитов за промени в наредбата, която не е била ремонтирана от приемането си през 2004 г.

Според новите текстове изсипаните дърва за огрев пред домовете трябва да се прибират до 48 часа, в противен случай общинските инспектори ще налагат символични глоби. По 20 лв. са глобите за хвърляне на фас на улицата, за чоплене на семки и за вкарване на добитък на паша в гробищния парк.

Запалянковците, които решат да изпишат любимия си отбор на фасадата на кварталното училище или читалище, ще се простят с 500 лв., предвижда наредбата. Съвсем скоро пълният й текст ще бъде качен в официалния сайт на общината, увериха от общинския пресцентър.

С актуализацията общината няма за цел да глобява хората, а да направи Девня по-добро и приветливо място за живеене, твърди кметът Свилен Шитов. По думите му за изпълнението й ще следи „добре познат на девненци с упорития си нрав бивш полицай“. Първоначално той нямало да налага глоби, а само да предупреждава нарушителите, че поведението им подлежи на санкция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама