КС не трябва да се съобразява с настроенията на масите, смята Дилов-син

10:01, 04 авг 16 / Политика 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако референдумът, иницииран от "Шоуто на Слави", успее, това отваря пътя на свикването на Велико народно събрание, което е в състояние да отговори на отхвърлените от Конституционния съд въпроси. Това каза политикът и журналист Любен Дилов-син в сутрешния блок на бТВ.

Според Дилов въпросът е трябвало да бъде формулиран: "За или против сте свикване през 2017/2018 г. на последното в историята на България Велико народно събрание, което да ....", като след това могат да се изброят и 27 въпроса, а не 6.

Формулиран по този начин, референдумът е щял да бъде мощно оръжие, което политиците да не могат да отхвърлят. Дилов не е посъветвал Слави Трифонов за този вариант, тъй като "той трудно приема консултации".

"Конституционният съд си свърши работата", отбеляза той. И допълни: "Бих бил много по-гневен, ако съдът беше се съобразил, съдът не трябва да се съобразява с настроенията на широките народни маси".

По неговите думи, въпреки че въпросите на референдума и реакциите на Слави Трифонов не са много прецизни, той прави нещо много смислено и полезно за обществото. Дори е успял "да нарита кошера на българската политика".

Дилов вмъкна и шега в разговора, като каза, че стискат палци концертът на Слави Трифонов на "Орлов мост" да не съвпадне с този на сръбския певец Миле Китич.

Относно президентските избори почетният прдеседател на "Георгьовден" коментира, че търсят обща кандидатура с АБВ. Но ако АБВ изберат заедно с БСП Мая Манолова, "Гергьовден" няма да подкрепят предложението. "Гергьовден" харесват и ген. Румен Радев, и Томислав Дончев като евентуални номинации за поста на държавен глава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама