Спортното министерство чака проект за „Тича“ от областната управа

10:08, 04 авг 16 / Спорт 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на младежта и спорта очаква проект за реконструкция на стадион „Тича“ от областната управа във Варна, за да обяви процедура за избор на изпълнител. Това съобщиха от ММС в отговор на питане по темата от Topnovini.bg.

Припомняме, че БФС наложи изисквания срещите от новата Първа лига да се играят само и единствено на съоръжения, които разполагат с изкуствено осветление. Поради това "Дунав" за момента „домакинства“ в Разград, а „Черно море“ - в Каварна.

За целта бяха отпуснати средства от Министерския съвет в размер 1 млн. лв. Процедурите следва да се движат от Министерството на младежта и спорта, но още няма обявена за целта обществена поръчка, въпреки че спортният министър Красен Кралев обеща това да се случи до 5 юли.

„За да бъде обявена процедура за избор на изпълнител на реконструкциите на Градския стадион в Русе и стадион „Тича“ във Варна от страна на ММС, в министерството трябва да бъдат подадени проекти от страна на Община Русе и Областна управа Варна, които да отговарят на условията на решението на Министерски съвет. Очакванията на ММС бяха, че коригираните проекти ще бъдат подадени в най-кратки срокове, но поради спецификата на различните съоръжения проектите за Русе и Варна бяха забавени от страна на собствениците на стадионите“, твърдят от министерството.

От ММС увериха, че имат готовност да обявият обществената поръчка веднага след получаване на проекти за извършването й, които да отговарят на условията на решението на Министерския съвет.

„Ако се ползва възможността за съкращаване на сроковете за подаване на оферти, използвана при процедурата за Горна Оряховица, срокът ще бъде 10 дни. След това комисията, която трябва да определи изпълнител, има готовност да работи в спешен порядък при спазване на изискванията на закона. Срокът за извършване на реконструкцията зависи от проектите, които трябва да бъдат подадени", уточниха още от спортното министерство, като увериха, че не съществува опасност при по-продължително забавяне на съответните процедури очакваните ремонтни дейности на стадионите във Варна и Русе да останат без финансиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама