Три домови кражби и отглеждане на канабис в домашни условия разкриха новозагорски криминалисти

10:38, 04 авг 16 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новозагорски криминалисти са разкрили три домови кражби, отглеждане на канабис в домашни условия и незаконна търговия с тютюневи изделия по време на специализирана операция, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Акцията е проведена вчера на територията на РУ-Нова Загора.

В хода на операцията полицейските служители получават сигнал за кражба на газова бутилка от частен имот в квартал “Шести”. При проведените издирвателни действия извършителят е установен и задържан. Той е криминално проявеният А.Ч., на 28 г. от град Нова Загора. Полицаите установяват, че А.Ч. е съпричастен към извършването на други две домови кражби в същия град.

На 26 юли А. Ч. е проникнал през незаключена врата в дома на 44-годишен мъж, като е откраднал компютър, тостер, машинка за подстригване и други вещи. На 27 юли е извършил кражба на два тостера, спортни обувки, пердета и друга покъщнина от дома на 54-годишна жена.

А.Ч. е задържан за 24 часа. Работата по разкриване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

В село Съдиево е установен 39-годишният А. К., който отглежда канабис в двора на дома си. Растенията са иззети. Срещу А. К. е образувано досъдебно производство.

В село Омарчево е извършена проверка в имот, в който се държат и продават акцизни стоки без бандерол-цигари. Полицейските служители са намерили и иззели 46 пликчета, съдържащи 920 къса саморъчно направени цигари, без наличен акцизен бандерол, в дома на 40-годишната С. Ж.

От частен имот в село Каменово, обитаван от 27-годишния М. С., са иззети около 4 кг нарязан тютюн и 27 саморъчно направени къса  цигари, без наличен акцизен бандерол.

По случаите са регистрирани преписки за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама