Провериха 105 автобуси и камиони при акция на полицията в Шуменско

11:03, 04 авг 16 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
105 са проверените автобуси и товарни в област Шумен от 25 до 31 юли по време на специализираната полицейска операция по линия на TISPOL. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

По време на проверките е осъществяван контрол за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите, следено е дали е заплатена необходимата винетна такса за определен срок на пътищата от републиканската мрежа. Полицейските служители са проверявали и дали се е спазвало времето за почивка от шофьорите, превишават ли скоростта си на движение, превозват ли необезопасени товари, дали не са им претоварени автомобилите, както и дали водачите са употребили алкохол или упойващи вещества.

През седмицата са проверени 79 товарни автомобили, като са констатирани 41 нарушения. 12 от нарушенията са били за превишена скорост, шест за неизползване на обезопасителен колан.

В десет от случаите са установени технически неизправности, а в два от случаите превозваните товари са били необезопасени. Три от констатираните нарушения са свързани с нередовни документи на превозното средство, в друг случай шофьор е бил с нередовен документ.

На територията на областта проверените автобуси са 26. По време на проверките е установено едно тахографско нарушение. Един водач е бил с нередовен документ, установени са още други три нарушения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама