Погват колите от зелените площи и тротоари в Търговище

11:33, 04 авг 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Засилен контрол и санкциониране на неправилно паркиралите автомобили в зелени площи и на тротоари започват служителите на  сектор „Охранителна полиция” в Търговище. Това съобщи началникът на Районното управление Станислав Станков на заседание на новосъздадената Комисия по обществен ред и сигурност към Общината. Той уточни, че са възстановени правомощията на униформените да работят по Закона за движение по пътищата и това ще доведе до налагане на повече дисциплина на шофьорите  и в малките населени места.

Председателят на Комисията Христалина Халачева секретар на Общината допълни, че предстои изготвянето на нова транспортна схема на града, която да определи зоните за паркиране, движението по еднопосочни улици и други. Обмисля се евентуалното закупуване на  съоръжение за принудително преместване на автомобили, познато като „паяк”.

На заседанието беше разгледан и приет План на Община Търговище за превенция на престъпността за периода 2016 – 2018 г. Бяха представени промените в Наредбата за обществения ред, с които се въвеждат финансови санкции за нощен шум и за юридическите лица, стопанисващи заведения на територията на общината. Беше отчетено, че има намаляване на сигналите за такива нарушения.

Главният експерт по сигурността в Общината Кирил Керев запозна участниците в заседанието с разширяването на системата за видеонаблюдение. Тя включва и нови камери, които следят трафика на входно-изходните артерии. Бяха обобщени и регистрираните досега посегателства върху общинско имущество и нарушения на реда, засечени от системата.

Комисията по обществен ред и сигурност към Община Търговище ще заседава веднъж месечно по актуални теми, с цел синхронизиране действията на различните институции, провеждане на съвместни кампании за превенция на нарушенията и престъпленията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама