Реформатор обяви за рекетьор кандидат за почетен варненец

11:46, 04 авг 16 25 1021 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Как бай Керан ще е почетен гражданин? Че ние на този човек едно време плащахме рекет!“ Това заяви съветникът от групата на реформаторите Григор Григоров на днешното заседание на Общинския съвет при обсъждането на кандидатурата на бившия състезател, треньор и съдия по борба Керан Михалев. Изказването му смути съветниците, председателят на местния парламент Тодор Балабанов го предупреди, че може да носи наказателна отговорност за думите си, но в крайна сметка номинацията бе изтеглена.

Спортистът бе предложен за почетен варненец заедно с още четирима души, сред които бившата тъкачка, герой на социалистическия труд, текстилен инженер и два мандата народен представител Маруся Тодорова. Въпреки че и петте каниддатури преминаха обществено обсъждане и бяха одобрени от комисията по удостояване с почетни звания, срещу номинацията на Тодорова също имаше възражения, тъй като макар личностните и професионалните й качества да не се поставяли под съмнение, името й се свързвало с ценностите на социализма.

В крайна сметка и нейната кандидатура отпадна при гласуването. Така новите почетни граждани на Варна остават трима – художникът Радко Мурзов, доайенът на диригентите Борислав Иванов и компютърният специалист Артур Кордон. Отличията по традиция се връчват по повод празника на Варна 15 август.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама